TERMENI SI CONDITII

 

Va rugam sa derulati si sa cititi cu atentie toate informatiile de mai jos privind conditiile de accesare si utilizare a prezentului Site, denumite in continuare “Termenii si conditiile”, inainte de a utiliza Site-ul. Daca nu sunteti de acord cu oricare dintre Termenii si conditiile mai de mai jos, nu utilizati acest Site.

Va aflati pe pagina de internet www.cirasico.ro (denumit in continuare “Site-ul”), al carui proprietar unic este CIRASICO SRL, care controleaza si opereaza Site-ul. Orice referire la “prezentul Site”, “acest Site”, “Site” sau la alte expresii similare sau echivalente, cu sau fara majuscule, regasite in prezentul material si pe Site, va fi inteleasa si interpretata ca referire la Site-ul www.cirasico.ro, prin intermediul caruia vizitatorul, utilizatorul au acces la informatiile privind conditiile de accesare a Site-ului.

Vizitatorul/utilizatorul care acceseaza si utilizeaza Site-ul va fi denumit in cuprinsul prezentului material “Utilizatorul”. Pentru a elimina orice interpretare eronata a acestor definitii, orice referire la “Utilizator” va fi inteleasa si interpretata ca facand referire la orice persoana care acceseaza si utilizeaza Site-ul. Utilizatorul poate fi persoana fizica sau persoana/entitate juridica (care acceseaza Site-ul prin una sau mai multe persoane fizice), si care, prin insasi accesarea, utilizarea, isi ofera in mod explicit acordul de a respecta Termenii si conditiile ce fac obiectul prezentului material in privinta accesarii si utilizarii Site-ului. Raspunderea privind accesarea Site-ului se face pe raspunderea exclusiva a Utilizatorului. Informatiile puse la dispozitie Utilizatorului pe acest Site sunt cu titlu gratuit si pentru uz comercial.

Utilizatorul se obliga sa respecte legea in vigoare, Termenii si conditiile publicate pe Site, precum si dreptul de proprietate al Cirasico SRL asupra marcii inregistrate si Site-ului. Utilizatorul se obliga sa acceseze Site-ul si sa il utilizeze numai in scopuri si prin mijloace legale, in acord cu practica in domeniu, in scop comercial, abtinandu-se de la orice act sau practica de natura a aduce prejudicii Cirasico SRL.

 

 1. Cirasico, proprietarul Site-ului

CIRASICO SRL, înregistrată în Registrul Comerţului sub numărul J40/5299/2009 având cod unic de înregistrare 22946108, cu sediul social in Bucuresti, Str Buzesti nr 50-52, etaj 11, modul 39, sector 1 si punct de lucru in Navodari, Str Depozitelor nr 2, jud Constanta, denumita in materialul urmator, precum si in cuprinsul Site-ului „Cirasico”.

Cirasico este proprietarul marcii inregistrate si al tuturor drepturilor de proprietate intelectuala asupra prezentului Site, inclusiv asupra conceptului, design-ului si continutului acestuia, dar fara a se limita la partea scrisa (textul), partea ilustrata (imagini, culori, clipuri, videoclipuri etc.). Orice referire, daca exista, in cuprinsul Site-ului la “marca apartinand Cirasico” sau “marca inregistrata” ori alte expresii similare sau echivalente, scrise cu sas fara majuscule,va fi inteleasa si interpretata ca referire la marca inregistrata “Cirasico”. Sunt interzise: reproducerea, transmiterea, distribuirea, postarea, copierea, republicarea, incarcarea pe Internet, totala sau partiala, prin orice modalitate, inclusiv prin e-mail sau alte mijloace electronice, a continului Site-ului, fara acordul scris, prealabil si expres al Cirasico, inclusiv folosirea continutului Site-ului in alt scop decat cel comercial. Daca vreuna dintre aceste actiuni enumerate a fost intreprinsa si nu exista consimtamantul scris, prealabil si expres al Cirasico, atunci s-a comis o incalcarea grava a drepturilor de proprietate intelectuala a Cirasico. Orice prejudiciu adus Cirasico va fi reparat integral de cel vinovat.

 

Limita raspunderii Cirasico. Cirasico va selecta cu grija informatiile publicate pe Site, dar in ciuda tuturor eforturilor, Cirasico, nu poate fi responsabila pentru prejudiciile create in legatura cu datele si informatiile publicate sau mentinute pe Site (informatii care contin erori sau sunt inexacte ori neactualizate), acestea putand fi confirmate oricand de Utilizator cu unul dintre reprezentantii nostri, la numerele de telofon afisate pe Site. Cirasico isi rezerva dreptul, la propria discretie, de a modifica sau actualiza in orice moment orice informatie publicata pe Site. Orice modificari la Termenii si conditii care v-ar putea afecta drepturile va vor fi facute cunoscute prin publicarea lor pe acest Site. Va recomandam sa consultati cu regularitate Termenii si conditiile pentru a va informa cu privire la orice posibila modificare. Prin accesarea si utilizarea Site-ului va exprimati consimtamantul expres si neechivoc cu privire la continutul modificat al Termenilor si conditiilor.

Cirasico nu raspunde pentru prejudiciile cauzate pentru nefunctionalitatea Site-ului si nu garanteaza ca nu vor exista intreruperi, erori, virusi sau alte componente daunatoare ori ca defectele vor fi corectate. Cirasico garanteaza insa functionalitatea in termeni optimi a Site-ului prin utilizarea Internet Explorer………..

Utilizatorii, prin accesarea si utilizarea Site-ului isi exprima acordul expres si neechivoc ca folosirea Site-ului se face pe propriul risc. Cirasico acorda Utilizatorilor toate drepturile mentionate in prezentul material.

Accesarea link-urilor postate pe Site se face pe raspunderea dvs. Cirasico nu raspunde pentru continutul site-urilor din aceste link-uri, indiferent daca link-urile respective apartin unor parteneri sau colaboratori Cirasico.

Cirasico nu raspunde in niciun mod si in nicio situatie daca nu respectati Termenii si conditiile in cazul unor pretentii de despagubire pentru costuri, pierderi etc.

 1. Despre companie
Cirasico este o companie reprezentativa in domeniul constructiilor industriale, iar gama serviciilor oferite permite companiei abordarea proiectelor complexe care implica montaj schela industriala, izolatii tehnice si protectie anticoroziva. Datorita abordarii noastre multidisciplinare, putem oferi servicii complete pentru izolatia din instalatiile industriale, lucrari ce includ accesul cu ajutorul schelelor sau al alpinismului utilitar si protectiile anticorozive.
Cirasico a demonstrat, incepand cu anul 2013 si pana in prezent, ca poate sa sustina si sa execute proiecte si contracte cadru de mentenanta, pentru lucrari de montaj schela industriala, izolatii tehnice si protectie anticoroziva in Rafinaria Petromidia.
Cirasico a evoluat in jurul unor oameni tineri, proactivi, a caror viziune si profesionalism au accelerat dezvoltarea companiei. Fiecare proiect finalizat cu succes ne-a ajutat sa devenim o echipa omogena si valoroasa;. pentru a se ajunge aici, a fost nevoie de munca, respect si in special de incredere  Fiecare etapa in evolutia companiei a fost bazata pe comunicarea, coordonarea si sustinerea intre membrii echipei., acestea fiind principalele atuuri ce ne-au ajutat sa depasim orice obstacol.
Echipa Cirasico a inteles ca o echipa functioneaza ca un tot si acest lucru se resimte in calitatea lucrarilor executate, in atragerea clientilor, iar continuitatea lucrarilor conduce la cimentarea relatiilor deja  existente cu beneficiarii. Este esential ca munca sa se faca intr-o echipa eficienta, asemeni unui mecanism bine racordat iar in cele din urma, sa ramana doar calitatea serviciilor prestate si multumirea clientului.
PROIECTE REALIZATE
Compania Cirasico a contractat lucrari de constructii industriale si civile mentionam urmatoarele proiecte reprezentative :
·         Reparatie si modernizare drumuri interioare – Rafinaria Petromidia
·         Contract cadru de mentenanta, pentru lucrari de montaj schela industriala, izolatii tehnice si protectie anticoroziva – Rafinaria Petromidia
·         Lucrari in cadrul Reviziei august-septembrie 2016 – Rafinaria Petromidia
·         Executare platfoma punct vamal, parcare camioane — Rafinaria Petromidia
·         Lucrari sablare si protectie anticoroziva rezervoare – Rafinaria Petromidia
·         Lucrari montaj schela industriala si refacere izolatii tehnice – Combinatul Azomures
·         Contract cadru de mentenanata pentru lucrari montare/demontare schela industriala – Rafinaria Petromidia
·         Lucrari in cadrul Reviziei septembrie – octombrie 2015 – Rafinaria Petromidia
·         Lucrari montaj schela industriala si refacare izolatii tehnice – Combinatul Azomures
·         Lucrari de reparatie si consolidare estacada- Rafinaria Petromidia
·         Lucrari de constructie gard perimetral – Rafinaria Petromidia
·         Lucrari montare/demontare schela suspendata – Comvex SA
·         Contract cadru de mentenanta pentru lucrari montare/demontare schela industriala – Rafinaria Petromidia
·         Contract cadru de mentenata pentru lucrari montare/demontare izolatie tehnica – Rafinaria Petromidia
·         Fabrica noua de Hidrogen (FH2-40000)
·         Instalatie de Hidrocracare Blanda (MHC -220)
·         Instalatie de recuperare sulf si tratare a gazului rezidual (NEW SRU&TGT)
·         Reabilitare sistem Facle RR
·         Modernizare instalatie cocsare intarziata ( KOKER – REVAMP )

 

III. Contact

Ne poti contacta telefonic sau in scris la numerele de telefon si adresele publicate pe Site, care sunt actualizate continuu.

 1. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Operatorul de date cu caracater personal colectate de pe acest Site este Cirasico.

Depunem toate eforturile pentru a va asigura ca va protejam si respectam confidențialitatea datelor Dvs cu caracter personal prin implementarea masurilor necesare prevazute de normele și reglementările în vigoare privind protecția datelor, inclusiv Regulamentul general (UE) 2016/679 privind protecția datelor (“ RGPD”).

Aceast capitol are rolul de a vă informa asupra datelor cu caracter personal pe care le colectăm de la dvs. sau pe care dvs. ni le comunicați prin intermediul prezentului site web, precum și a modului în care vom prelucra aceste date.

Potrivit normelor și reglementărilor în vigoare privind protecția datelor (“ RGPD”) – datele cu caracter personal sunt definite ca orice informatie privind o persoana fizica identificata sau identificabila.

Datele dvs personale pe care le colectează și prelucrează compania Cirasico sunt: numele si prenumele persoanei fizice, IP-ul, cookies, adresa de email, numar de telefon.

Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse in “RGPD” privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 18 ani.

Așadar, potrivit Regulamentului este operator de date cu caracter personal Compania CIRASICO SRL, înregistrată în Registrul Comerţului sub numărul J40/5299/2009 având cod unic de înregistrare 22946108, cu sediul social in Bucuresti, Str Buzesti nr 50-52, etaj 11, modul 39, sector 1.

Compania aduce la cunostinta ca enumerarea datelor personale de mai sus si urmatoarele este pur exemplificativa si ca in raport de serviciul angajat de client, subscrisa colecteaza numai acele date personale minime necesare indeplinirii scopurilor/activitatilor realizate de Cirasico.

În procesul de operare a prezentului site web, Compania Cirasico colectează anumite informații (“date cu caracter personal”) referitoare la persoane fizice identificate sau care pot identifica persoane fizice, date furnizate de utilizatorii prezentului site web, prin exprimarea voluntara a consimtamantului, în mod direct (ex. nume, prenume, adresă de e-mail, număr de telefon) sau indirect (ex. adresă IP).

Scopurile prelucarii datelor cu caracter personal furnizate de catre un utilizator este de a pastra contactul cu acesta precum si in scopuri statistice.

Utilizatorul prin transmiterea datelor cu caracter personal, declară și acceptă necondiționat ca datele sale personale să facă parte, să fie arhivate în baza de date a proprietarului, exprimându-și astfel un acord expres și neechivoc ca datele sale personale să fie stocate, utilizate și prelucrate conform scopurilor precizate mai sus.

Compania Cirasico va informeaza ca prelucrarea reprezinta: orice operatiune/set de operatiuni asupra acestor date (cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate), respectiv colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, diseminarea, punerea la dispozitie, alinierea, combinarea, restrictionarea, stergerea, distrugerea etc. (aceste operatiuni sunt indicate cu titlu exemplificativ in Regulament, notiunea de prelucrarea reprezentand orice fel de operatiune in legatura cu datele personale).

La nivel teritorial dispozitiile regulamentului se aplica prelucrarilor efectuate de un operator sau imputernicit cu sediul in U.E., prelucrarilor de date personale ale unor persoane aflate in UE, efectuate de un operator sau imputernicit care nu e stabilit in UE, daca: se ofera bunuri sau servicii catre persoane aflate in UE sau se monitorizeaza comportamentul persoanelor din UE.

Compania Cirasico este operator de date cu caracter personal potrivit normelor si reglemantarilor in vigoare, inclusiv RGPD.

Temeiul pentru care prelucrăm aceste date personale și administrăm aceste date colectate poate fi in raport de scopul prelucarii datelor consimțământul dvs, acordat cu prilejul transmiterii mesajului. Totodata, temeiul este și unul contractual, având in vedere acceptarea documentului termeni si conditii dar și un temei legitim necesar și indispensabil desfășurării activităților comerciale și economice ale companiei Cirasico prevăzut asemenea de Regulament.

Vom prelucra datele dvs personale pentru a imbunatati si a lua măsuri de protectie, ori de cate ori se impune, pentru protectia privind utilizarea site-ului web și a utilizatorilor față de atacuri cibernetice, masuri de prevenire și detectare a tentativelor de frauda, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente, masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

De asemenea tinem sa fiti informat in mod complet si intelegem ati prezenta Principiile stabilite de Regulamentul UE 679/2016 si Drepturile Utilizatorului privind datele cu caracter personal.

Regulamentul european in domeniul protectiei datelor cu caracter personal reglementeaza un numar de 6 principii a fi respectate de operator (compania Cirasico) atunci cand proceseaza date personale:

 1. principiul legalitatii, echitatii (corectitudine) si transparentei. Conform acestui principiu, compania trebuie sa se asigure (1) ca prelucrarea de date trebuie sa fie realizata doar respectand dispozitiile legale, orice alta procesare va fi considerata a fi ilicita, (2) ca prelucrează datele doar în modalitățile pe care persoana în cauză le-ar aștepta în mod rezonabil si (3) ca procesarea trebuie sa fie transparenta, adica operatorul sa transmita subiectilor clar si deschis cum intentioneaza sa foloseasca datele personale;
 2. principiul limitarii scopului pentru care sunt colectate datele. Compania noastra respecta acest principiu obligandu-se sa colecteze si sa administreze/proceseze datele personale doar pentru scopul determinat si transmis persoanei;
 3. principiul reducerii la minim a datelor prelucrate. Compania noastra respecta acest principiu colectand/procesand numai acele date minim necesare pentru realizarea operatiunilor, adoptand norme prin care sa se asigure ca nu va colecta date inutile in raport de operatiunea comerciala.
 4. principiul exactitatii, date actuale. Compania noastra va colecta/procesa de la clientii sai doar date exacte si actuale.
 5. principiul pastrarii datelor pe o perioada necesara indeplinirii scopurilor pentru care sunt prelucrate. Compania noastra respecta principiul reglementat de regulamentul european arhivand/pastrand datele dvs doar pentru perioada de timp necesara indeplinirii scopurilor.
 6. principiul integritatii si confidentialitatii. Compania noastra a implementat toate masurile de securitate si a dispus la nivelul propriilor departamente norme care au menirea de a asigura securitatea impotriva procesarilor neautorizate si ilicite si impotriva pierderilor de date accidentale, distrugerilor sau deteriorarilor.

Regulamentul european a statuat ca persoanele fizice beneficiaza de 8 (opt) drepturi astfel:

 1. dreptul la informare (art 13, art. 14). A se avea in vedere ca in partea introductiva a documentului „termeni si conditii” precum si prin prezentul capitol sunt prezentate informatii despre: identitatea si datele de contact ale operatorului si reprezentantului acestuia; datele de contact ale responsabilului cu protectia datelor; scopul prelucrarii si temeiul legal; destinatarii sau categoriile de destinatari; informatiile despre transferul de date catre o tara terta; garantiile adecvate; perioada de stocare; drepturile sale; dreptul de a formula plangere; eventualele consecinte a furnizarii datelor; existenta unui proces decizional automatizat.
 2. dreptul la acces (art 15). Dreptul la acces al persoanelor este respectat de Companie si priveste urmatoarele: confirmarea cu privire la prelucrarea de date; accesul la datele prelucrate; furnizarea unei copii a datelor cu caracter personal, care fac obiectul prelucrarii; obtinerea de informatii suplimentare (contra unei taxe rezonabile); accesul de la distanta printr-un sistem care permite vizualizarea datelor de catre persoana vizata; verificarea identitatii persoanei care solicita informatii.
 3. dreptul la rectificare (art 16, art. 19). Dreptul la acces al persoanelor este respectat de Companie si priveste: rectificarea de date indexate; completarea datelor;
 4. dreptul de stergere (ar. 17, art. 19). Compania respecta dreptul de stergere exercitat de persoanele fizice numai in conditiile si cu in care acest drept este exercitat intr-o manierea motivata/fundamentata:
  1. motive: datele nu mai sunt necesare; retragerea consimtamantului; opozitie; prelucrare ilegala;
  2. dreptul nu se poate exercita si implicit respecta daca prelucrarea este necesara pentru: dreptul la libera exprimare si informare; respectarea unei obligatii legale; executarea unei sarcini in interes public; in domeniul sanatatii; arhivare; cercetare stiintifica sau istorica; scopuri statistice; constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.
 5. dreptul la restrictionare (art. 18, art. 19). Regulamentul confera acest drept persoanelor putand fi exercitat, astfel:
  1. cazuri: contestare exactitate date; prelucrare ilegala; datele nu mai sunt necesare;
  2. operatorul poate doar stoca datele;
  3. orice prelucrare cu privire la date restrictionate necesita consimtamantul persoanei vizate;
  4. operatorul comunica tuturor destinatarilor rectificarea, stergerea sau restrictionarea datelor.
 6. dreptul la portabilitate (art. 20). Conform dispozitiilor regulamentului Compania respecta dreptul persoanelor de a solicita portarea datelor proprii, intr-un format simplu, usor de citit si de a le transmite altui operator ales de persoana care isi exercita dreptul.
 7. dreptul la opozitie (de a inceta activitatea de procesare – art. 21), poate fi exercitat, doar pentru urmatoarele scopuri: marketing direct; cercetare, stiintifice, istorice, statistice; indeplinirea unei sarcini in interes public, exercitarea autoritati publice; interesele legitime ale operatorului sau ale unei parti terte
 8. dreptul de a nu fi evaluat prin profilare automata (art 22), presupune:
  1. caracterul ilicit al crearii de profiluri indiferent de scop: evaluarea capacitatii si calitatii muncii salariatilor; acordarea de scoring – credite;
  2. exceptie: existenta consimtamantului persoanei.

Este bine sa stiti ca aveti posibilitatea de a contacta si Responsabilul privind Protectia Datelor la nivelul Cirasico, in vederea prelucrarii respectivelor date la adresa de email: dpo@cirasico.ro. Va asiguram ca vom depune eforturile necesare pentru a raspunde prompt solicitarilor dvs si pentru a va furniza detaliile de care aveti nevoie!
De asemenea, va informam ca aveti dreptul să depui o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal. În România, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:

Autoritatea NationalaNațională de Supraveghere a PrelucrariiPrelucrării Datelor cu Caracter Personal.Oricare Membru

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau Client are+40.318.059.212;

E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Pentru exercitarea drepturilor prevăzute anterior, in calitate de utilizator al site ului companiei Cirasico ai dreptul de a obtine de la Companie, printr-adresa o cerere scrisa, semnata si datata, in mod gratuit:

 1. a) confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate la un moment dat;
 2. b) dupa caz,scrisă, datată și expediată la adresa dpo@cirasico.ro prin care să-ti exerciti în mod just și licit dreptul tău de intervenție garantat, privind: (i) rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergereaștergerea datelor a carorcăror prelucrare nu este conforma legii, inconformă dispozițiilor legislatiei nationale și ale Regulamentului UE 679/2016, putand fi exercitat pentru toate acțiunile sus menționate în special a datelor când datele sunt incomplete sau inexacte;
 3. c) dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;

d, (ii) anonimizarea datelor cu caracter personal, (iii) notificarea catre tertii caroracătre terțe părți cărora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. b) sau c), daca aceastaprezentate/dezvăluite datele, cu condiția ca această notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupunesă nu presupună un efort disproportionat fatadisproporționat față de interesul legitim care ar putea fi lezat, respectiv pentru (iv) încetarea prelucrării datelor sale personale în măsura în care acest lucru este posibil potrivit scopului prelucrării. In calitate de Operator te informam ca vom înceta de îndată prelucrarea datelor personale dacă scopul pentru care le-am colectat a încetat.

 1. Politica de utilizare Cookie-uri

Aceasta politica se refera la cookie-urile si paginile web operate de Cirasico SRL cu sediul social sus mentionat.

Ce sunt Cookie-urile?

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet excesiva (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).

La ce sunt folosite Cookie-urile?

Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intrun mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile www.cirasico.ro pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor: ex: – preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

Ce Cookie-uri folosim?

Folosim doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe. Cele din urma sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei (browser-ului web). Fisierele fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.

Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site?

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

 • Cookie-uri de performanta a site-ului
 • Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
 • Cookie-uri pentru geotargetting
 • Cookie-uri de inregistrare
 • Cookie-uri pentru publicitate
 • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

Contin Cookie-urile date personale?

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Aceste date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

Stergerea Cookie-urilor

In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web.

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare. Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

 • Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii
 • Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor
 • Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search)
 • Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site
 • Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator
 • Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

Securitate si probleme legate de confidentialitate.

Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate si nici nu se pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi. Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:

Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata). Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.

Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca navigati fara griji insa cu ajutorul cookieurilor:

 • Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor
 • Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizaeaza computerul, puteti seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces
 • Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii de navigare
 • Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos. Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet. Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online. Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni†sau in meniul de “preferinte†al browserului tau. Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor†a browserului pentru mai multe detalii.

Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul: http://www.youronlinechoices.com/ro

Linkuri utile

Daca doriti sa afli mai multe infromatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:

Revocare acord acceptare si stergerea tuturor cookie-urilor

Aveti posibilitatea oricand doriti sa revocati acceptul dvs. legat de folosirea cookie-urilor si sa stergeti toate cookie-urile care s-au generat in urma navigarii dvs. in acest site, accesand linkul de mai jos:

    Sterge Cookie-urile Din Website

 1. Forta majora si cazul fortuit

Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.

Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligat sa aduca la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.

Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.

Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului.

VII. Dispozitii finale

Cirasico SRL isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului precum si orice continut fara notificare prealabila a Utilizatorului.

In limita prevederilor Termeni si Conditii, Cirasico nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

Cirasico isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

VIII. Contact si alte informatii

In cazul in care exista intrebari sau sugestii in legatura cu Cirasico, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon _________________ si ___________________, de Luni pana Vineri, program ____-___________, sau prin e-mail la _______________

Orice comentarii, intrebari, feedback, idei, sugestii sau alte comunicari sau informatii despre sau referitoare la site-ul www.cirasico.ro, functionalitatea sau imbunatatirea acestuia vor ramane proprietatea Cirasico SRL.

Responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal  poate fi contactat la adresa de e-mail dedicata: dpo@cirasico.ro